Uitgaven onder controle met dit gratis budget document

Toen ik mijn eerste huis kocht kreeg ik er ineens veel uitgaven bij. Omdat het allemaal minder overzichtelijk werd maakte ik een budget document. Uiteraard in excel. Door de jaren heen heb ik mijn budget document uitgebouwd en verbeterd. Hierdoor houd ik mijn uitgaven onder controle.

Het document heeft details, maar niet te veel. Het document stuurt hoofdzakelijk op hoofdlijnen. Download het document nu gratis en krijg ook jouw uitgaven onder controle.

Het werkt eenvoudig

Per maand heb je vaste lasten. Deze vul je eenvoudig in het bestand in onder lasten. Als je alleen de lasten op jaarbasis weet, deel het dan door 12 en vul dat bedrag in.

Je kan velden naar willekeur aanpassen, dus je kan je eigen nummers toevoegen. Indien je andere kosten hebt, wijzig dan de beschrijving of voeg kolommen toe. Als je dat doet, kijk dan wel naar de formules die in kolom G en K staan vermeldt, deze moeten waarschijnlijk aangepast worden.

Doe dit normaal gesproken voor één lijn. Als je de nummers in één lijn wil kopiëren naar de andere lijnen, selecteer dan één of meerdere velden, selecteer het kleine vierkantje en sleep dat naar de velden waarin je de formules wil kopiëren.

De kosten worden in de samenvatting vermeldt onder vaste lasten. In de samenvatting kan je ook eenvoudig jouw inkomsten uit loon, andere inkomsten, kosten bedrijf (als je een bedrijf hebt), onvoorziene kosten en eventuele gewenste investeringen per maand invullen.

Uiteindelijk zal onder de kolom vrij besteedbaar zien wat je aan het einde van de maand overhoudt. Dit bedrag past zich uiteraard aan afhankelijk van de door jou ingevulde bedragen.

Om te zien wat je zou kunnen sparen (of investeren) na een aantal jaar, selecteer dan eenvoudigweg de bedragen. Het totaal verschijnt dan rechtsonder.

Krijg ook jouw uitgaven onder controle. Succes met sparen!

Author: Rob

2 thoughts on “Uitgaven onder controle met dit gratis budget document

Comments are closed.